Відомий український доктор Євген Комаровський розповів про часті хвороби дітей. Чи потрібно в таких випадках продовжувати відвідувати дитячий сад.

Відповідь на це питання можна знайти на його сторінці в соціальній мережі Instagram, активним користувачем якої він є. Регулярно він дає користувачам поради, а також відповідає на їхні запитання. Щодня за ним спостерігає більше 9 мільйонів користувачів, велика частина з яких - батьки.

Мама хлопчика пише, що не так давно пішли в садок, і почався безлад. 3 дні ходить, після чого ще 3 тижні сидить вдома. Віруси, застуди, ГРВІ. Щомісяця доводиться пити величезну кількість ліків, серед яких є навіть антибіотики.

Жінка запитала у лікаря, чи потрібно в такий спосіб виробляти імунітет, або ж краще кинути дитячий сад.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Організм дитини при правильній допомозі з боку батьків справляється з ГРВІ самостійно, практично без ліків. Все, що потрібно, - це теплий одяг, прохолодне вологе повітря, рясне пиття. Список ліків в більшості випадків обмежений трьома позиціями: засіб для пероральної регідратації, сольові краплі в ніс і іноді-жарознижуючі засоби (парацетамол і ібупрофен)" - пише Євген Комаровський.

Євген Комаровський, скріншот: YouTube
Євген Комаровський, скріншот: YouTube

Він також зазначає, що все залежить від ситуації:

"Ще раз підсумки і головне: якщо походи в дошкільний заклад закінчуються ГРВІ, але не закінчуються призначенням купи ліків, ходити в дитячий сад і можна, і потрібно; якщо ж кожен похід туди — це безліч ліків і ускладнень, тоді треба думати про те, як жити з дитиною без дитячого садка" - підсумував фахівець.

Діти, скріншот: Youtube
Діти, скріншот: Youtube

Раніше повідомляли, Україна на порозі "жовтої зони" карантину: доктор Комаровський пояснив, наскільки здатна захистити медична маска.

Як повідомляв Знай.uа, доктор Євген Комаровський і футбольний коментатор Віктор Вацко помірялися "грибним урожаєм": "Головач гігантський".

Знай.uа писав, у вас є 30 хвилин, щоб врятувати життя: в яких випадках треба негайно викликати швидку.