Як відомо, трудова міграція за кілька останніх десятиліть стала популярним явищем в Україні. Все більше людей біжать за пошуком кращого життя, а в деяких містах навіть є села, де живуть тільки іноземні наймані працівники.

Про це розповіли в новому сюжеті програма Факти ICTV, де регулярно сповіщають українців про найголовніші новини минулих днів.

Цього разу вирішили поговорити про трудову міграцію, і розповісти, де ж все таки платять більше.

Заробітчани, фото: скріншот з відео
Заробітчани, фото: скріншот з відео

Більше 3 мільйонів українців українців покинули країну, і поїхали заробляти на захід. Хтось їде на один сезон, інші трохи на довше, а ось частина і зовсім назавжди залишається там.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Житель Харкова Микита Морозов розповідає, що їздив на заробітки взимку, і в досить нетипову країну - Великобританію. Там круто те, що кущі полуниці в зростання людини, і не треба нагинатися. А за пару місяців заробив чи не оклад за півроку в Україні.

Заробітчани, фото: скріншот з відео
Заробітчани, фото: скріншот з відео

Ось, наприклад, у Британії зараз близько 30 тисяч заробітчан, а платять приблизно 55 тисяч гривень на місяць.

Денис також поїхав на заробітки, але в Ізраїль. Там він дослужився до заступника директора супермаркету, де продаються товари з усього світу. При цьому, зі 130 співробітників - 50 українців.

Якщо працювати стандартний тиждень, то забрати можна зарплати в 60 тисяч гривень.

В Італії ж близько 250 тисяч українців, які живуть і працюють в країні, і вона входить до трійки, де найбільше наших. Далі йде Чехія з 300 тисячами, а також близько мільйона в Польщі.

Заробітчани, фото: скріншот з відео
Заробітчани, фото: скріншот з відео

Анастасія працює в Чехії, і вже живе там. Вона зазначає, що місцеві досить ліниві, і якби всі українці в один день не вийшли на роботу, там би все пропало.

До пандемії в Польщі на одному сайті було близько 800 вакансій, але, зараз все кардинально змінилася. Їм потрібна робоча сила, і можна знайти близько 2500 вакансій. Платять по різному, але в середньому в місяць можна відвести близько 800 євро.

Острів Мадейра, який належить Португалії, кілька років тому був забитий українцями. Населення приблизно 276 тисяч, і плюс до цього близько 4500 українських заробітчан. Європейський союз виділяв гроші на острів, і люди отримували приблизно 1800-2500 Євро.

Нагадаємо, раніше Євросоюз дозволив українцям в'їзд без ПЛР-тестів і вакцинації: куди можна поїхати "голим"

Як повідомляє портал Знай.ua Чехія терміново шукає українських заробітчан: пропонують від 13 до 90 тисяч

Також Знай.ua писав, що Зелене світло гастарбайтерам і туристам? Європа відкрила кордони для українців, головні правила в'їзду