У Росії - знову стрілянина в навчальному закладі. У будівлю Пермського університету увірвався озброєний чоловік і почав палити по всім підряд, повідомляють місцеві ЗМІ.

Стрілок забарикадувався в корпусі, на восьмому поверсі. Студенти, рятуючись від куль, вистрибували з вікон.

За попередніми повідомленнями ЗМІ, є загиблі і постраждалі.

"Очевидці повідомляють про стрілянину в Пермському Державному університеті", - передають "Известия".

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

За поки непідтвердженою інформацією, стріляють з пневматичної зброї. Журналісти навіть назвали можливе ім'я стрілка - ним може виявитися студент Тимур Бекмансуров. 18-річний студент опублікував раніше свій маніфест, в якому пояснив своє рішення влаштувати теракт.

Він стверджує, що його атака не є терактом, і він не перебуває в екстремістських організаціях.

"Гнів переповнює мене, я хочу зруйнувати все на своєму шляху, залишити в цьому світі якомога більше болю, ті кого я не зможу вбити, назавжди запам'ятають цей день", - написав він.

Пермський державний університет, в якому сталася стрілянина, також опублікував термінове звернення до своїх студентів в Telegram-каналі вишу.

«Якщо ви на даний момент перебуваєте в університеті, якщо ви перебуваєте в аудиторії, будь ласка, постарайтеся закритися зсередини і залишатися всередині", - сказано в повідомленні.

Пізніше стало відомо, що той, хто стріляв в ПГНІУ, затриманий. Про це повідомили в понеділок, 20 вересня, в МВС Росії.

Нагадаємо, загадкова загибель п'яти ув'язнених у СІЗО шокувала Одесу: родичі підозрюють найстрашніше.

Знай.ua писав, понад півсотні поранених і 22-е загиблих: у Керчі оплакують жертв кривавого теракту. 17 жовтня 2018 року, в політехнічному коледжі Керчі сталася жахлива стрілянина, а пізніше і взагалі стався вибух. В результаті такого, 21 людина загинула, а понад півсотні були поранені.