З 1 жовтня 2021 року стартує черговий військовий призов в Україні.

Це випробування відбувається для молодих хлопців не тільки навесні, але і восени. Щорічно збільшується кількість тих, хто намагається або зумів "відкосити" від армії. Однак не варто забувати, що за ухилення можна потрапити на штраф (від 85 до 255 грн), або ж на кримінальну відповідальність.

Скрін, відео YouTube армія
Скрін, відео YouTube армія

Наприклад, один з українців, Володимир Коптєв, якому було 20 років тому три роки тому, має прописку в Біляївці, Одеська область. Хоча живе разом з родиною в Одесі.

"Пам'ятаю, як я спав 2 тижні в своєму "Жигулі" біля магазину в сусідньому селі. Боявся, що вдома мене знайдуть. Коли приходили з військкомату - батьки говорили, що не знають, де я", - розповідає він про отримання першої повістки.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Призовники, скріншот: YouTube
Призовники, скріншот: YouTube

Він міг роками залишатися поза домом, у друзів або в Одесі, де працював кухарем і зустрів майбутню дружину. Зараз вони чекають першу дитину і тільки-тільки знову згадали про армію.

"Приходять з військкомату кожен день, вибивають двері, погрожують, що син буде нести кримінальну відповідальність за те, що ухиляється від служби. І штрафи такі величезні скупчилися...", - розповідає хлопець зі слів матері.

Але зараз йому вдалося отримати відстрочку через вагітність дружини. Є ще кілька причин, чому вас можуть не забрати в армію. Наприклад, якщо у вас є дитина до трьох років, або ж їх кількість більше 2-3.

Призовники у Хмельницькому військкоматі, фото: armyinform
Призовники у Хмельницькому військкоматі, фото: armyinform

В армію не можна забрати студентів на денному навчанні, учнів або працівників аспірантури, докторантури або інтернатури, осіб з непрацездатними батьками. Якщо ви є опікуном або піклувальником, єдиним годувальником в сім'ї, студентом військової кафедри, поліцейським, педагогом, лікарем або священнослужителем.

Остання причина-тимчасова непридатність до військової служби, визнана медкомісією.

призов в армію, скріншот з відео
призов в армію, скріншот з відео

Нагадаємо, Гімн України пролунав перед "армією" США після прильоту Зеленського: "Певен..."

Як повідомляв "Знай.ua", я був на війні, я не міг ці гроші заробляти: ветеран АТО розповів, як держава позбавила пільг її дітей

Знай.ua писав, Білецький розповів про ізраїльський досвід мілітаризованої нації