Кіберполіція разом з Міністерством цифрової інформації затримали чоловіка, який продавав підроблені covid-сертифікати. Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці Міністерства.

Подія трапилася у Львівській області. Клієнти чоловіки не проходили жодних тестів. Свої послуги чоловік рекламував в групових чатах в месенджері, де було більше 15 000 передплатників.

Вакцинація, фото: Ukrinform
Вакцинація, фото: Ukrinform

Міністерство зазначає, що чоловік виготовив п'ятдесят COVID-сертифікатів і більше трьохсот довідок з негативним результатами на коронавірусну інфекцію. Одна довідка коштувала п'ятсот гривень, а COVID-сертифікат - півтори тисячі гривень. На даний момент ведеться досудове розслідування.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Мінцифри закликає не купувати такого роду підроблені документи і звертатися правоохоронцям в тих випадках, якщо ви стали свідком даного незаконного діяння.

Instagram-портал news_kiev зазначає, що підозрюваний був лікарем. Він використовував своє службове становище для того, щоб ввести до реєстру неправдиву інформацію про вакцинацію.

Раніше ми повідомляли, що китайський вірус в Україні вийшов на "червону шістку": статистика МОЗ на 18 вересня. З початку пандемії коронавірусної інфекції covid-19 підтвердили вже понад 2 млн 316 тисяч випадків зараження

Як повідомляв "Знай.ua", не нудьгою єдиною: експерт назвав хвороби, які будуть поширені восени, і як з ними справлятися

Знай.ua писав, в Україні ввели нові правила перетину кордону: що зміниться 20 Вересня для іноземців