Цієї неділі, 19 вересня 2021 року, православний світ відзначає Михайлове диво і тому ми поговоримо про те, що ж заборонено робити в це особливе свято.

Цей день присвячений одному з архангелів - Михайлу, бо саме він врятував храм, який був побудований на його честь. Молитва паламаря зуміла зруйнувати ганебні плани язичників.

Ікона Архангела Михаїла, фото з джерел
Ікона Архангела Михаїла, фото з джерел

У цей особливий день, в Михайлове диво обов'язково слід відвідати храм, щоб поставити свічку і помолитися святому архангелу. Хоча це ж дію можна зробити вдома, в колі сім'ї. А звертаючись до Михайла, люди в основному просять здоров'я, достатку, щастя і благополуччя.

Ще прийнято, щоб в це свято зайти до кого-небудь в гості. Але зараз ми розберемо те, що заборонено робити в цей день.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Архангел Михаїл, фото: Русская вера
Архангел Михаїл, фото: Русская вера

Наприклад, 19 вересня 2021 не можна орати землю, сіяти і збирати овочі. Ще варто відмовитися на добу від рубки деревини і прибирання в будинку. Ще православні віруючі відмовляються пекти здобу і хліб в цей день, змушувати кого-небудь робити важку роботу, сваритися, конфліктувати і збирати негатив навколо себе.

Завдяки народним прикметам відомо, що якщо вранці в цей день помітити на деревах іній, то зима буде сніжна. А тепла погода віщує довгу осінь.

Архангел Михаїл, фото: Pinterest
Архангел Михаїл, фото: Pinterest

Нагадаємо, Митрополит Онуфрій розповів про духовний сенс свята дива Архистратига Михаїла в Хонех

Як повідомляв "Знай.ua", Митрополит Антоній пояснив, як не витратити життя даремно

Знай.ua писав, день ікони Пресвятої Богородиці "Неопалима Купина": як захистити будинок від пожеж і чому не можна ходити в гості 17 вересня