В Україні понад тисячу сімей та одиноких громадян хочуть усиновити дитину. ​У той же час понад 17 тисяч дітей, які можуть бути усиновлені, чекають на свою сім’ю.
Про це повідомили у Мінсоцполітики.
Наразі в Україні майже 1,1 тисячі сімей і одиноких громадян мають статус кандидатів в усиновлювачі, а дітей які можуть бути усиновлені - 17 тисяч.

"У минулому році ми запровадили обов’язкове навчання для потенційних усиновлювачів, під час якого професійні спеціалісти вчать, як налагодити контакт з дітьми. Створюємо умови, щоб усі діти мали рівні шанси на усиновлення. Навчання також допомагає попередити випадки скасувань усиновлень через те, що усиновлювач не зміг налагодити з дитиною стосунки", - розповів ​директор Директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей Міністерства соціальної політики Руслан Колбаса.

Родина, фото Мінсоцполітики
Родина, фото Мінсоцполітики

Руслан Колбаса зазначив, що переважна більшість кандидатів в усиновлювачі хоче взяти у сім’ю відносно здорову дитину до 5 років без братів та сестер. Проте діти, які можуть бути усиновленими, здебільшого або старшого віку, або з родинних груп, а деякі мають якісь захворювання.
Процедура усиновлення набагато складніша, ніж оформлення опікунства і займає більше часу переважно через обов’язковість проходження судових процесів. Однак, усиновлення дає більше прав і можливостей тим, хто хоче створити свою сім'ю.

Також "Знай.ua" писав, малозабезпечені сім'ї благають Зеленського про допомогу, втомились від космічних цін і тарифів: "Нахабно здерти з людей". Володимира Зеленського просять підвищити соціальну допомогу багатодітним сім'ям

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще