16 вересня розпочався перший туристичний космічний політ SpaceX. На борту корабля знаходяться четверо астронавтів-аматорів, передає ВВС.

Вони вилетіли з Флориди в приватну, повністю громадянську місію на орбіту після того, як мільярдер Джаред Іссакман, засновник і генеральний директор Shift4 Payments, купив чотири місця - для себе і трьох "звичайних громадян".

Екіпаж Inspiration4 виїхав з Космічного центру Кеннеді в капсулі Dragon, наданої ракетною компанією SpaceX Ілона Маска.

Четвірка проведе наступні три дні, облітаючи Землю, і це стане ще однією важливою віхою на ринку космічного туризму.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Раніше цього літа мільярдери-бізнесмени сер Річард Бренсон і Джефф Безос піднялися на орбіту на своїх власних космічних апаратах.

До нього приєдналися медик Хейлі Арсено; ветеран ВПС і інженер з аерокосмічних даних Кріс Семброскі; а пілотом корабля стала геофізик і підприємець Шон Проктор.

До польоту всі його учасники активно готувалися в SpaceX. Однак бортові комп'ютерні системи будуть контролювати їх капсулу Dragon під наглядом команд SpaceX на землі.

Під час польоту космічні туристи зможуть насолоджуватися панорамним видом з вікна, встановленого замість шлюзу для стикування з МКС.

По закінченню "поїздки" вони повернуться на Землю в районі узбережжя Флориди.

Раніше повідомляли, заводи Tesla не закривають на карантин, як Маску вдалося "обійти закони".

Як повідомляв Знай.uа, Білл Гейтс, який передбачив пандемію covid-19, вразив тривожним прогнозом.

Знай.uа писав, хлопець подарував літаку друге життя, втіливши заповідну мрію про своє "гніздечко".