Стало відомо про унітаз з цільного шматка золота, який був встановлений в Бленхеймском палаці. Його вартість понад 5 мільйонів фунтів, і такому б точно позаздрив Віктор Янукович.

Як відомо, це інсталяція знаменитого італійського скульптора. Два роки тому його перевезли через Атлантичний океан до палацу Бленхейма, що в британському Оксфордширі. Був встановлений він прямо біля кімнати Вінстона Черчілля.

Про це повідомило західне видання ВВС.

Поки експонат знаходився в Нью-Йорку, його послугами скористалося близько 100 тисяч відвідувачів, які відстояли величезну чергу. Таку ж роль унітаз повинен був виконувати і в британському палаці, однак, не збулося.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Справа в тому, що золотий туалет вартістю понад 6 мільйонів доларів був вкрадений. Грабіжників навіть не зупинив той факт, що він підключений до каналізації. Через це навіть залило кілька поверхів, але, цей збиток не зрівняється з самою крадіжкою.

Виконаний він був з 18-каратного золота, а творець скульптури вірив до кінця, що це просто не смішний жарт, і зараз його повернуть назад.

Минуло два роки, але, його так і не знайшли. У 2019 році було заарештовано 5 підозрюваних, серед яких чоловіки і жінка, вік яких від 36 до 68 років. Через недостатню кількість доказів їх відпустили.

Страхові компанії не втрачають надію, що незабаром унітаз буде знайдений, а за інформацію про його місцезнаходження обіцяють заплатити понад 100 тисяч фунтів.

Невідомо, чи зберіг унітаз свою форму зараз, адже, експерти припускали, що його розпилять і переплавлять в золоті злитки, після чого почнуть їх по одному збувати

Нагадаємо, що "Клофелінщіца" з "Глухаря" попалася на крадіжці грошей: актриса затримана

Як повідомляв портал Знай.uа, ЗСУ викрили терористичну групу на Луганщині: хотіли розпорошити небезпечну речовину

Також, Знай.uа писав, що 8-річний хлопчик потрапив у пастку до 43-річного зловмисника: пропонував жити разом