Українцям розповіли, що має бути в кожній шкільній аптечці. Часто буває так, що керівництво навчального закладу нехтує цим питанням, і це може закінчитися вкрай погано.

У новому сюжеті програми "Твій день" на 1+1, парамедик Ярослав Вус розповів, яка комплектація повинна бути в кожній шкільній аптечці.

Ось, наприклад, Дарина в цьому році пішла в перший клас, і вона хворіє на цукровий діабет. Чи не кожну годину їй потрібно вимірювати рівень цукру в крові, адже стан може різко погіршитися в хвилину.

Коштує глюкометр в магазинах приблизно 500 гривень, проте в більшості шкільних аптечках його немає.

Аптечка, скріншот: YouTube
Аптечка, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

За Законом України вона повинна бути в наступних кабінетах: хімії, математики, географії, біології, фізики, місцях спортивних занять, а також шкільних майстерень.

Те, що повинно знаходитися всередині, можна подивитися в заяві від МОЗ, але основне це: рукавички, шприци, катетер, пластир, спиртові серветки, лейкопластир, бинт, тонометр, термометр, пульсометр, а також ампули для іньекцій глюкози.

Медик, фото: Unian
Медик, фото: Unian

При цьому, самого апарату не передбачено.

Український парамедик Ярослав Вус зазначає, що метою шкільної аптечки є врятувати дитину, надати першу медичну допомогу. Коли вони маленькі, з ними може трапитися все що завгодно.

У списку МОЗ немає таблеток від головного болю, жарознижуючих, і так далі. Парамедик зазначив, що їм повинно бути соромно за цей список, так як він був складений ще за радянських часів.

Нагадаємо, що Харківський водій тролейбуса довів пасажирів до білого напруження: "я почув звук запальнички"

Як повідомляв портал Знай.ua, у маршрутці п'яний чоловік накинувся з кулаками на жінку з дитиною через місце: "невиховані!"

Також Знай.ua писав, що в Україні з'явилася парковка для "оленів": "завжди зайнято"