У сучасному світі міфи поширюються з космічною швидкістю, особливо якщо вони стосуються здоров'я і краси. Здається, кожен день виникають нові міфи про те, як правильно доглядати за собою. Але мало хто замислюється, чим можуть бути шкідливі такі міфи? У кращому випадку, вони змусять вас робити зайві непотрібні дії в догляді за собою, або купувати непотрібні кошти, а в гіршому взагали нашкодити здоров'ю.

Експертка Катерина Коцемір у своєму Instagram розвінчала цілий ряд найпопулярніших міфів про волосся, в які більшість з нас досі вірять.

Догляд за волоссям, фото з відкритих джерел
Догляд за волоссям, фото з відкритих джерел

1.Якщо вирвати сиву волосину, на її місці виросте три нових.

Збільшення кількості сивого волосся ніяк не пов'язане з тим, вирвите ви його, або залишите рости. На місці вирваного сивого волоса виросте одна сива волосина. Не більше того

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

2. Волосся не можна мити кожен день, та й взагалі мити голову потрібно якомога рідше.

Частота миття голови залежить тільки від типу вашої шкіри голови і від того, наскільки швидко вона брудниться. Боятися зайвий раз помити голову точно не потрібно - волосся ви не зіпсуєте.

3. Якщо розчісуватися рідше, волосся буде менше випадати.

Випадіння волосся пов'язано з природними процесами в вашому організмі. Гребінець на них точно не вплине.

4. Силікони шкідливі, волосся під ним не "дихає".

Волосся не можуть "дихати", так як волосся – це мертві елементи нашого тіла. Силікони волоссю не шкодять, але надмірне захоплення масками для волосся з великим вмістом силікону може привести до перенасичення. Але ця проблема легко вирішується шампунями глибокого очищення

5. Можна вибирати будь-який шампунь, так як всі вони однакові.

Це в корені не вірно. Шампуні вибираються за типом шкіри голови. Неправильний шампунь може привести до надмірної жирності волосся, сухості, ламкості. Тому варто затриматися біля полиць магазинів з косметикою для догляду за волоссям, і уважно підібрати, який шампунь підійде саме вам, з урахуванням ваших індивідуальних особливостей.

Нагадаємо, раніше Аніта Луценко показала, як зробити голлівудську укладку за допомогою фена і гребінця: всього 8 хвилин

Як повідомляв портал "Знай.иа", дівчина з дитинства не стригла волосся і вони зросли до 2,5 метрів
Також "Знай.иа" писав, що дев'ятирічна красуня пожертвувала розкішною косою заради онкохворих малюків: "Відрощувала з дитинства"