У Хмельницькому виник мовний скандал з поліцейським. Виявилося, що представник правоохоронних органів відмовився спілкуватися українською мовою.


Про це повідомляє Телеграм-канал "Народний Ревізор".
Так, стало відомо, що у Хмельницькому патрульний, який прибув на виклик, відмовився спілкуватися українською мовою. При цьому запевняючи, що може говорити будь-якою мовою, його колеги були з ним солідарні і захищали його аргументами: "А где в законе написано про такое?" .

Поліцейський потрапив у мовний скандал, скріншот з відео
Поліцейський потрапив у мовний скандал, скріншот з відео

"У нас в країні восьмий рік йде війна. І я не хочу, щоб ви спілкувалися зі мною мовою агресора", - заявила жінка.

У відповідь на це правоохоронець лише кілька разів повторив одну фразу: "Мы будем выяснять ситуацию с котом или на каком языке общаться?" .

Розмова закінчилася нічим. Патрульний відмовився говорити з дівчиною по-українськи, а та не бажала слухати його російську мову. За підсумком відео перервалося, а до дівчини підійшли інші патрульні.

Як повідомляє, телеграм-канал "Народний Ревізор" на ситуацію відреагував один з депутатів облради і назвав копа "непорозумінням у поліцейській формі", а його колегам порадив ознайомитися з 9 статтею Закону України Про забезпечення функціонування української мови як державної.