В селі Циркуни на Харківщині встановили електронне табло, яке визначає і показує швидкість автомобілів. Подробиці дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на телеканалі 2+2.

Сюжет можна переглянути за посиланням.

У селі Циркуни рівна дорога без вибоїн і крутих поворотів. Тут водії постійно перевищують швидкість, тому місцева влада прийняла рішення про встановлення електронного табло неподалік школи. Якщо водії дотримуються правил, то цифри на ньому світяться зеленим, а якщо перевищують дозволену швидкість — червоним. Вартість пристрою та його встановлення — 200 тисяч гривень. Проте ціна виправдана, бо прилад виконує дуже важливу функцію — контролює дотримання швидкісного режиму.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

«Є дослідження, що перед цим пристроєм 80% водіїв сповільнюють рух автомобіля, до того ж інформація акумулюється у блоці і зберігається у хмарному сервісі», — каже Михайло Войтенко, заступник директора з експлуатаційного утримання автодоріг ДП «Дороги Харківщини».

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Поліцейські незабаром планують встановити ще 5 електронних табло на Харківщині, адже вони підвищують безпеку на дорозі і знижують ризик виникнення ДТП. Такі пристрої давно використовують в Європі та США. Досвід цих країн показує, що «розумне» табло дисциплінує водіїв і вони підсвідомо знижують швидкість.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Раніше повідомляли, українців з "євробляхами" попередили про масову відмову в розмитненні: ні продати, ні кинути.

Як повідомляв Знай.uа, у Харкові євробляхер на ходу пускав димні пастки: "Придумали, як на камеру не потрапити...".

Знай.uа писав, розмитнити "євробляху" тепер можна онлайн: витратите 20 хвилин.