Шляховики відремонтували трасу Дніпро-Нікополь з двох кінців, а 14 кілометрів посередині залишили з ямами. Подробиці дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на телеканалі 2+2.

Сюжет можна переглянути за посиланням.

Траса Дніпро-Нікополь має статус обласного значення. Щодня тут курсують десятки рейсових автобусів, вантажівок і тисячі автівок. 42 кілометри дороги тут полагодили, а інші 14 км, де є ями глибиною 20 сантиметрів — ні.

Ремонт дороги, фото: скріншот з відео
Ремонт дороги, фото: скріншот з відео

Цю дорогу водії не можуть оминути, адже це найкоротший шлях із Запоріжжя в Дніпро. «До ремонту усієї траси було важко перенести три години дороги на цих ямах. По дві запаски лежало в багажнику. Останній раз їхала цією дорогою вночі зі швидкістю 20 км/год», — каже водійка Сюзанна.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ремонт дороги, фото: скріншот з відео
Ремонт дороги, фото: скріншот з відео

14 кілометрів траси залишилися без ремонту через безвідповідальність підрядника, компанія якого без пояснення зупинила роботи ще минулої осені. Довелося розривати договір та поновлювати торги. «Вони не вийшли виконувати роботи. Зірвали графік, тобто Дніпропетровська область залишилася в їхніх заручниках, тому що в них був договір на руках. Ми розірвали договір і будемо звертатися до суду щодо компенсації», — каже Олександр Коломійцев, голова служби автодоріг Дніпропетровщини.

Ремонт дороги, фото: скріншот з відео
Ремонт дороги, фото: скріншот з відео

У вересні цього року шляховики почали доробляти трасу. Стартували з кордону Дніпропетровської і Запорізької областей. Зараз там знімають старий шар асфальту. Шляховики кажуть, що за день можуть фрезерувати по кілометру шляху. Нове дорожнє полотно буде завтовшки 32 сантиметри. Ремонтники планують з’єднати дві нові ділянки у грудні.