Українці вимагають вивозити сміття з дворів житлових будинків щоденно, незважаючи на святкові чи вихідні дні. Відповідна петицію розміщена на офіційному сайті Офісу президента.

«Забір відходів кожного дня!!! Проблема глобальна у великих містах. А саме в Києві. Я думаю, кожен мешканець Києва спостерігав таку картину: виходите ви якось вранці з багатоквартирного будинку на прогулянку, захопивши з собою викинути сміття, а викидати сміття нема куди», - скаржиться автор петиції.

Він нарікає на те, що у неділю сміття столичні комунальні служби не забирають, бо вихідний.

«І все це гарно лежить на асфальті, розкидане, рознесене вітром по території, гарна картина. Чи не так?», - обурюється громадянин.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Він пропонує, на його думку, оптимальне рішення проблеми – щоденний вивіз відходів.

«На мою думку, сміття має вивозитись індивідуально до кожного будинку. Якщо потрібно сміття забирати кожного дня, то це потрібно робити, не зважаючи ні на вихідний, чи святковий день», - наполягає киянин.

Він також запропонував змусити комунальників до щоденного прибирання.

Сміття, фото: скріншот з відео
Сміття, фото: скріншот з відео

«Тож давайте змусимо організації, які обслуговують будинки, та фірми, які забирають відходи, виконувати свої обов’язки перед мешканцями...», - резюмував він.

Наразі петицію підтримали сімома голосами з потрібних для розгляду 25 тисяч.

Раніше повідомляли, Україна на порозі "жовтої зони" карантину: доктор Комаровський пояснив, наскільки здатна захистити медична маска.

Як повідомляв Знай.uа, доктор Євген Комаровський і футбольний коментатор Віктор Вацко помірялися "грибним урожаєм": "Головач гігантський".

Знай.uа писав, у вас є 30 хвилин, щоб врятувати життя: в яких випадках треба негайно викликати швидку.