Індексацію пенсій в Україні проводитимуть щороку, 1 березня. Це стосується всіх категорій пенсіонерів, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він зазначив, що у Верховній Раді було підтримано урядовий законопроект, відповідно до якого виправлено недоліки пенсійної реформи 2017 року. Тоді без індексації залишилися військові та науковці.

«Ми відновили справедливість. Також у законі буде прописана точна дата індексації — 1 березня», - пообіцяв Шмигаль.

Також він додав, що комплексні програми підтримки пенсіонерів дозволили за півтора роки збільшити середні пенсії майже на четверть.

Водночас відбувається запровадження в країні накопичувальної пенсійної системи.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Скрін, відео YouTube пенсіонерка
Скрін, відео YouTube пенсіонерка

Крім того, триває робота над покриттям України якісним та високошвидкісним інтернетом. План заходів із розвитку широкосмугового доступу до інтернету на наступний рік передбачає під’єднання до оптичного інтернету шести тисяч закладів соціальної інфраструктури.

Інтернет, скріншот відео
Інтернет, скріншот відео

Також в Україні має запрацювати е-держкадастр, мета якого - відновити та збільшити площу природно-заповідного фонду. Очікується, що запровадження кадастру покінчить із маніпуляціям, які відбуваються із природоохоронними землями.

Нагадаємо, раніше львів'янам озвучили нові правила виплати пенсій через "Укрпошту": що змінилося з 1 вересня.

Як повідомляв портал "Знай.ua", кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Хто не отримає субсидію в опалювальному сезоні

Також "Знай.ua" в Україні цукор подорожчав на 91,2%, а масло - на 75,6%: як змінилися в ціні інші популярні продукти. Ціни на цукор і соняшникову олію за рік злетіли майже вдвічі-Держстат