Стало відомо про інцидент, який стався в Одесі, а точніше, в одній з місцевих шкіл. Українці показали, скільки грошей доводиться додатково віддавати в школу щороку.

Новий пост був опублікований на сторінці "Чорний список Одеса" в соціальній мережі Facebook, де регулярно сповіщають про все, що відбувається в місті. Цього разу заговорили про школу.

Як відомо, початок навчального року не тільки великий стрес для дітей, але, і для їх батьків. Тому що починаються постійні збори грошей, які до слова, не дозволені.

Були опубліковані скріншоти листування бесіди батьків, які обговорювали, скільки і куди потрібно здати грошей.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Пост про школу, фото: скріншот
Пост про школу, фото: скріншот

Як виявилося, батькам 3 класу потрібно здавати по 200 гривень на місяць на фонд школи, охорону, прибирання класу, А також на сам фонд класу. Далі пішов збір грошей на свята - 150 гривень і 100 гривень на день народження.

Пост про школу, фото: скріншот
Пост про школу, фото: скріншот

"Хотілося б нагадати, що не здає фонд школи, здавайте будь ласка до фонду класу. З цих грошей купується все те, що потрібно дітям і для нашого класу, і користуються цим всі діти. Учитель не зобов'язана і не повинна забезпечувати дітей за свій рахунок зошитами і т.п." - сказано в скріншоті листування. По всій видимості, збором грошей займається глава батьківського комiтету.

Пост про школу, фото: скріншот
Пост про школу, фото: скріншот

Пост про школу, фото: скріншот
Пост про школу, фото: скріншот

Плюс до цього потрібно заплатити і за спеціальні зошити. Колосальна кількість грошей щомісяця йде на школу.

Ще в 2018 році директорам шкіл МОН розіслало лист-роз'яснення, в якому зазначено, що будь-які форми тиску на батьків щодо сплати коштів або придбання чого – небудь-незаконні.

Нагадаємо, як зареєструвати новонароджених під час пандемії без довідок: пояснення Мінцифрі

Як повідомляв портал Знай.ua, Кабмін скоротив субсидування громадян майже на 40%: в уряді пообіцяли прискіпливу перевірку

Також Знай.ua писав, що в Україні заговорили про повернення жорсткого карантину: "припинити будь-які контакти між людьми"