За рік виробники продуктів харчування підняли ціни більше ніж на чверть. У порівнянні з минулим роком ціни зросли на понад 40%.
Про це повідомляє державна служба статистики (Держстат).
Так, стало відомо, що оптові ціни виробників промислової продукції в серпні 2021 року в порівнянні з серпнем минулого року зросли на 46,5%. Ціни в межах України зросли на 42,0%, за межі України – на 62,5%.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

За даними статистичного відомства, у виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів ціни зросли на 26,6%, у тому числі в межах України – на 18,6%, за межі України – на 53,0%. Рекордсменом у рості ціни став цукор, за рік в Україні він здорожчав на 82,5%.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua


Як раніше повідомляв Держстат в Україні споживчі ціни в серпні цього року у порівнянні з липнем знизилися на 0,2%. Зазначається, що всього з початку 2021 року ціни зросли на 6,2%, а базова інфляція становить 4,2%.

Як раніше повідомляв Знай, зі слів Павловського, що розмір субсидії для кожної родини буде зменшено фактично на половину. Зараз у більшості регіонах очікують зростання ціни на газ в опалювальний сезон, - Павловський

Також Знай повідомляв, що, за словами політичного експерта Миколи Спиридонова, законопроєкт 5600 спрямований в першу чергу проти пересічних українців.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще