Юра і його дружина Яна тепер мають два дні народження. 27 грудня 2019-го року вони вилітали з казахстанської Алмати в Нурсултан на літаку, який зазнав аварії.
Нічого не віщувало біди і пара спокійно зайшла в літак і завантажила на полицю свій багаж, сіли в крісла і пристебнулися. Не було ніяких форс-мажорів і Юрій ще до зльоту задрімав, передає "TUT.BY".

Юрій пережив авіакатастрофу, скріншот з відео
Юрій пережив авіакатастрофу, скріншот з відео

Через деякий час чоловік різко прокинувся від того, що літак почало трясти на зльоті: він то набирав висоту, то різко знижувався, ніби провалювався вниз. Раптом, літак зіткнувся з будівлею. Юрій згадує, що в той момент літак просто склався як гармошка.
Далі були крики, страх, біль і бажання допомогти тим, хто виявився затиснутий в результаті аварії. Юрію довелося витягувати з під уламком свою дружину та інших людей.

"Коли ми опинилися на землі, я побачив, що ми стоїмо на уламках і по дві сторони ніс і хвіст літака. Середина постраждала найбільше від стиснення. Було темно, багато людей було в крові і вони були затиснуті між різними частинами літака. У однієї людини там ноги не було, в іншого величезний штир стирчав. Я почав теж допомагати витягувати людей", - згадує ті події Юрій.

Юрій пережив авіакатастрофу, скріншот з відео
Юрій пережив авіакатастрофу, скріншот з відео

Вже пізніше, в лікарні, з'ясувалося, що у чоловіка і його дружини зламані хребти. Але тоді чоловік просто не відчував біль, адже потрібно було допомагати іншим.
На відновлення у пари пішло багато часу, адже їм потрібно було тривалий час не рухатися і ходити в металевому корсеті.

"Бути людиною, яка пережила авіакатастрофу це дуже дивно. Це навіть у моїй пам'яті виглядає як фільм", - розповів він.