Сьогодні, 10 вересня 2021 року, в Україні відзначають день праведної Анни пророчиці — персонажа Нового Завіту, яку згадують у події принесення немовляти Ісуса в Єрусалимський Храм.

Протягом всієї цієї п'ятниці важливо молитися святий і просити про допомогу. Її шанують у лику праведних. Свята належала до стародавнього роду Асіра і володіла такими якостями, як доброта, милостивість і благочестивість. Анна Пророчиця, як відомо, мала щастя бути наділеною даром пророцтва.

ікона Ісуса Христа
ікона Ісуса Христа

Святій вдалося дожити до похилого віку, постійно перебуваючи біля церкви. Вона постила і молилася, а також з нетерпінням чекала пришестя Спасителя разом зі священиком Симеоном.

За легендою, в якийсь момент Симеон з Анною пророчицею попрямував до Єрусалимського храму. Ця дія була бажанням Святого Духа. Тоді ж, туди ж прийшла Пречиста Марія з чоловіком Йосипом. Вони принесли малюка Господу Бога, якого відразу прийняли за Месію, як тільки його побачили.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Анна Пророчиця, скріншот: Youtube
Анна Пророчиця, скріншот: Youtube

Тоді священик Симеон взяв його на руки, а потім вимовив пророчі слова. Праведна Анна Пророчиця продовжувала передбачати прихід Спасителя і порятунок людського роду.

Анна Пророчиця, скріншот: Youtube
Анна Пророчиця, скріншот: Youtube

***

О, свята угодниці Божого, свята Анна пророчиця! Подвигом добрим подвізавшіся на землі, воспріяла єси на небесах вінець правди, його ж приготував є Господь всім, хто любить Його. Тим же взірающе на святий твій образ, ми тішимося ради преславне кінця проживання твого і чтем святу пам'ять твою. Ти ж, стоячи перед Престолом Божим, прийми моління наша і до Всемилостивого Бога принеси, про їжака простіті нам всяке прогрішення і допомоги нам стати противу хитрощів диявольських та ізбавльшеся від скорбот, хвороб, бід і напастей і всякого зла, побожно і праведно поживемо в нинішньому веце і сподобилися заступництвом твоїм, аще і недостойних есми, бачити благая на землі живих, прославляючи Єдиного у святих Своїх славімаго Бога, Отця і Сина і святого Духа, нині і на віки віків. Амінь.

***

Нагадаємо, молитва бабусі за онука в армії-сильні слова для легкої служби. Для бабусь діти і внуки це найголовніше в житті. Вони намагаються зробити все, щоб життя їх рідних було безхмарним і радісним.

Як повідомляв "Знай.ua", митрополит Антоній пояснив, чому важливо сповідатися

Знай.ua писав, Сорокоуст за здоров'я рідних: священики порадили, як і коли краще замовляти молебень