На сторінці Міністерства соціальної політики України з'явилися слова глави відомства Марини Лазебної.
Жінка заявляє, що згодом справедливість в індексації пенсій все ж буде відновлена. Таким чином, вона прокоментувала прийняття Верховною Радою законопроекту в першому читанні" про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення пенсійного законодавства", який був розроблений Мінсоцполітики.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

"За" проголосували цілих 317 народних депутатів.

"У цьому ж законопроекті повертається дата щорічної індексації-1 березня. Вона повинна бути зафіксована в законі, а не коригуватися щорічно вручну політиками. Цей законопроект виправляє помилку пенсійної реформи 2017 року, коли частини пенсії військових пенсіонерів, науковців, державних службовців, пенсіонерів з органів місцевого самоврядування виключили з механізму індексації. Ціна цієї помилки-якість життя майже півмільйона пенсіонерів, пенсії яких могли б бути Зараз на третину вище", - заявляє Марина Лазебна.

Скрін, відео YouTube пенсіонерка
Скрін, відео YouTube пенсіонерка

Результат програми підвищення пенсій говорить сам за себе. Середнє соціальне нарахування зросло за півтора року десь на 800 гривень. Ще йдеться про те, що вже з середини 2022 року планується підвищення пенсій для всіх пенсіонерів до 2 тисяч. На початку наступного місяця, з 1 жовтня почнуть виплачувати компенсацію для осіб у віці 75-80 років.

Нагадаємо, запитують особисті дані та баланс картки: Українка викрила ошуканців на ОЛХ, як влаштована афера

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", з 1 жовтня розмір субсидії в різних регіонах може відрізнятися,- Завальнюк

Знай.ua писав, українці просять Володимира Зеленського перерахувати комуналку перед опалювальним сезоном: "Не в змозі платити 8 тисяч"