Харчовий хімік Ольга Косникова стала героїнею нового випуску передачі"ходять чутки". Вона розповіла про різноманітний і повноцінний раціон, а також зруйнувала багато популярних міфів про харчування.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗокрема, вона відповіла на питання про те, що спонукає людей віддавати перевагу "натуральній" їжі?
"Якщо нам говорчт, що продукт" без хімії " - це обман. Тому що хімія це все навколо нас. Будь-яка їжа складається з хімії. Просто люди плутають небезпечний отрутохімікат з будь-яким хімічним з'єднанням", - впевнена вона.
Також вона розповіла, чи вважаються фермерські продукти натуральними і безпечними? І чи правда, що дорогий кави одно хороший, а чай в пакетиках менш корисний, ніж звичайний листовий чай?
"Напої в пакетиках і на вагу, в принципі, не більше шкідливі, ніж більш якісний чай», - поділилася Крснікова.
Окремо вона зупинилася на темі дитячого харчування і продуктах, які можуть нести шкоду зростаючому організму.
"Яблука обробляють воском. Фрукти, коли до нас везуть, обробляють, щоб вони краще зберігалися. Застосовуються воски, парафіни, лаки, смоли. Це підгледіли у природи. Існує ряд безпечних речовин, їх можна змити водою або щіточкою. Навіть якщо ти з'їси, нічого страшного не буде», - запевняє хімік.
Вона також пояснила, чому люди бояться ГМО.
"Людей лякає все нове. Люди орієнтуються не на вчених, а на жовту пресу. Насправді ГМО-це корисна технологія", - пояснила дівчина.
Нагадаємо, раніше Вимивають солі і чистять шлунок: українцям пояснили, як правильно вибрати корисні літні ягоди. Важливо не тільки дивитися на країну-постачальника, а й враховувати сезонність, щоб не нашкодити здоров'ю і не викинути гроші на вітер.
Як повідомляє портал «Знай.uа» Кавову макуху з заправок Wog перероблятимуть на біодобрива. До проекту залучать каліфорнійських черв'яків.
Також «Знай.uа " писав, що Ці продукти краще не купувати в магазині: барвники, ароматизатори і підробки.