Харчовий хімік Ольга Косникова стала героїнею нового випуску передачі"ходять чутки". Вона розповіла про різноманітний і повноцінний раціон, а також зруйнувала багато популярних міфів про харчування.

Зокрема, вона відповіла на питання про те, що спонукає людей віддавати перевагу "натуральній" їжі?

"Якщо нам говорчт, що продукт" без хімії " - це обман. Тому що хімія це все навколо нас. Будь-яка їжа складається з хімії. Просто люди плутають небезпечний отрутохімікат з будь-яким хімічним з'єднанням", - впевнена вона.

Також вона розповіла, чи вважаються фермерські продукти натуральними і безпечними? І чи правда, що дорогий кави одно хороший, а чай в пакетиках менш корисний, ніж звичайний листовий чай?

"Напої в пакетиках і на вагу, в принципі, не більше шкідливі, ніж більш якісний чай», - поділилася Крснікова.

Популярні новини зараз
ПриватБанк почав блокувати карти всім без розбору, клієнти розгублені: "Тупо і без пояснень" По 4000 гривень щомісяця: хто з українців отримає додаткову фінансову підтримку ПриватБанк звернувся з важливим попередженням: можна втратити всі гроші Зняти гроші з карти буде неможливо: ПриватБанк вводить важливе оновлення з 1 червня
Показати ще

Окремо вона зупинилася на темі дитячого харчування і продуктах, які можуть нести шкоду зростаючому організму.

"Яблука обробляють воском. Фрукти, коли до нас везуть, обробляють, щоб вони краще зберігалися. Застосовуються воски, парафіни, лаки, смоли. Це підгледіли у природи. Існує ряд безпечних речовин, їх можна змити водою або щіточкою. Навіть якщо ти з'їси, нічого страшного не буде», - запевняє хімік.

Вона також пояснила, чому люди бояться ГМО.

"Людей лякає все нове. Люди орієнтуються не на вчених, а на жовту пресу. Насправді ГМО-це корисна технологія", - пояснила дівчина.

Нагадаємо, раніше Вимивають солі і чистять шлунок: українцям пояснили, як правильно вибрати корисні літні ягоди. Важливо не тільки дивитися на країну-постачальника, а й враховувати сезонність, щоб не нашкодити здоров'ю і не викинути гроші на вітер.

Як повідомляє портал «Знай.uа» Кавову макуху з заправок Wog перероблятимуть на біодобрива. До проекту залучать каліфорнійських черв'яків.

Також «Знай.uа " писав, що Ці продукти краще не купувати в магазині: барвники, ароматизатори і підробки.