Стало відомо про те, що Україні може не вистачити картоплі в цьому році, і причиною цьому є низький урожай. Що говорять про це фермери, і на скільки критична ситуація.

Про це стало відомо завдяки новому репортажу від телеканалу 1+1, у програмі "Сніданок з 1+1".

На столичному ринку можна знайти різноманітну кількість сортів картоплі. Від Українського, до імпортного, з Білорусі. Вибору предостатньо. Ось, Українка Світлана завжди приходить туди з дітьми та онуками, і купує виключно вітчизняний продукт, мішками.

А ось Наталя бере відразу 2 мішки, готується до зими. Розповідає, що овоч буває різний, і як пощастить. Буває картопля хороший за якістю і смаком, а буває трохи гірше.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Цього року через рясні дощі не всім пощастило з урожаєм. Багато скаржилися на те, що картоплі практично немає, і пощастило лише кільком регіонам, де погода піднесла невеликий подарунок.

Коли садити картоплю, скріншот із відео
Коли садити картоплю, скріншот із відео

Крім того, один з продавців розповідає, що йому з урожаєм також не особливо пощастило, адже, картопля якщо і є, то дуже дрібний, і раніше таке віддавали тваринам на прикорм.

Зараз виходу немає, і змушені продавати. При цьому, він швидко псується, тому попит не сильно великий.

Молода картопля, скріншот: Youtube
Молода картопля, скріншот: Youtube

Надія Зараз на урожай, який вирощували в північних областях, де почнуть збирати його тільки через кілька тижнів. Після цього стане зрозуміло, чи вистачить картоплі українцям за зиму.

Раніше повідомляли, африканська чума в Україні перейшла на нові цифри, відразу в п'яти регіонах: фермерам радять приготуватися.

Як повідомляв Знай.uа, пробив 10 пакетів: українку "роздягли" на касі супермаркету.

Знай.uа писав, трирічній дитині відмовили сходити в кафе "по-маленькому": "Туалет для персоналу".