В Україні спостерігається тотальне подорожчання продуктів. У деяких випадках підвищення вартості досягає сімдесяти п'яти відсотків.

За результатами цього року в Україні значно зросли ціни на продукти харчування, передає телеграм-портал Сегодня. Причому мова стосується самих основних продуктів.

Зокрема цукор в середньому продається на сімдесят п'ять відсотків вище, а соняшникова олія - на сімдесят.

  • М'ясо великої рогатої худоби – ВРХ) - на 13%, до 108,15 грн;
  • Свинини - на 5%, до 89,61 грн;
  • Вершкове масло коштує 174,12 грн (дорожче на 9%);
  • Молоко вищого ґатунку коштує 21,75 грн (дорожче на 14%);
  • Цукор на 75%, а соняшникової олії – на 70% .

Як стверджують експерти, підвищення вартості продуктів пов'язано не стільки з ослабленням національної валюти, але також зі стрімким зростанням цін у всьому світі.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Магазин всередині. Фото: Прайд.
Магазин всередині. Фото: Прайд.
Магазин всередині. Фото: Прайд.

За їхніми словами, наша країна повністю інтегрована у світову торгівлю, що робить українські ціни залежними від світових цін.

Нагадаємо, раніше по Україні йде хвиля закриття десятків шкіл: батьки виходять на страйки і "атакують" Верховну Раду

Як повідомляє портал «Знай.uа» Індію "пожирає" спалах коронавірусу, тіла спалюють прямо на вулиці: "більше крематоріїв..."

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії-які заходи вживаються в школах різних країн світу. Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив про те, що діти повинні йти в школу. Новий навчальний рік у МОН традиційно планують розпочати 1 вересня.