На покупці машини можна заощадити навіть в автосалоні. Журналісти програми "Джедаї" на телеканалі 2+2 розповіли кілька секретів вигідної покупки автомобіля.

Перший варіант: обрати вигідний для покупки час, для цього ідеально підходить кінець року, коли в автосалонах період знижок.

"Якщо надходить завдання з заводу провести популяризацію бренду, то імпортер може оголосити в Україні акцію і знизити ціну на певну модель авто", - кажуть експерти.

Вигідна покупка авто, скріншот: YouTube
Вигідна покупка авто, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Другий варіант: знайти автомобіль з ушкодженнями або той, який використовували на тест-драйві. Якщо на машині є вм'ятини або подряпини, то відповідно до Закону Про захист прав споживачів товар неналежної якості продається за зниженою ціною.

Вигідна покупка авто, скріншот: YouTube
Вигідна покупка авто, скріншот: YouTube

Вигідна покупка авто, скріншот: YouTube
Вигідна покупка авто, скріншот: YouTube

Третій варіант: придбати автомобіль в дорозі. В цьому випадку потрібно бути гранично уважним, тому що фінальна вартість таких машин може бути дорожче. Все залежить від курсу валют і форс-мажорів. "Знижка може становити 1-2%. На середньому чеку українського покупця-це 7-14 тисяч гривень", - говорить автоексперт Дмитро Лаврик.

Дилери запевняють, що на великі знижки розраховувати не варто, оскільки є маржинальні навантаження на транспортні засоби в Україні, що в середньому становить 6-6,5%. Також експерти припускають, що найближчим часом ціни на авто можуть зрости через пандемію.

Раніше повідомляли, українців з "євробляхами" попередили про масову відмову в розмитненні: ні продати, ні кинути.

Як повідомляв Знай.uа, у Харкові євробляхер на ходу пускав димні пастки: "Придумали, як на камеру не потрапити...".

Знай.uа писав, розмитнити "євробляху" тепер можна онлайн: витратите 20 хвилин.