Що зміниться в українській пенсійній системі у близькому майбутньому? На це питання відповів експерт з пенсійних систем Олександр Ткач у програмі «Акценти» з Тетяною Резвін.

Ткач пояснює, що зараз в Україні працює солідарна система пенсії – це перший базовий рівень, на якому всі громадяни, що працювали, отримують виплати від держави. Другий рівень, зазначає він, - це накопичувальна пенсія.

Як підкреслює гість програми, накопичувальна пенсія буде обов’язкова для всіх українців, які працюють. Тим не менш, Ткач не виключає ймовірності певних вікових змін. «Припустимо, можуть сказати, що люди, яким залишилося менше 10 років до пенсії, будуть брати участь в ній добровільно», - пояснює він. Експерт зазначає, що в такому разі обов’язково брати участь у цій системі доведеться тим громадянам, яким ще немає 40-50 років і які починають працювати.

За словами Ткача, у близькому майбутньому держава перейде від дворівневої пенсійної системи до трирівневої. «І третій рівень – це добровільна система недержавного пенсійного забезпечення», - каже він.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній заперечив можливість впровадити накопичувальну пенсійну систему в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Загородній розповів, що потрібно зробити для розв'язання проблеми пенсій.