Відомий український доктор Євген Комаровський знову дав поради українцям стосовно дітей. Коли дитину потрібно забрати з дитячого садка в будь-якому випадку.

Новий пост він опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де регулярно відповідає на запитання українців, які пов'язані зі здоров'ям.

Жінка запитала у чоловіка, що він думає про яслах для дитини, якій менше двох років, якщо мама ще планує посидіти в декреті, а бабуся відправляє дитину туди, щоб та адаптувався в ранньому віці. Жінка хоче поки є можливість провести якомога більше часу з малюком, а тільки потім віддавати його в нове середовище проживання.

"Загалом, друге питання таке: а коли з саду потрібно обов'язково забирати дитину, навіть якщо доведеться віддавати няні повзарплати?"- запитує українка у Євгена Комаровського.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Він відразу ж написав, що однозначної відповіді на це питання немає, так як не ясно про який дитячому садку йде мова. Якщо це заклад, де в будівлі весь день +26, виводять дітей на вулицю тільки на годину в день, і де половина дітей і співробітників ходять з купленими довідками про вакцинацію - в такі сади краще не віддавати взагалі малюків.

дитсадок, скріншот з відео
дитсадок, скріншот з відео

"Головне: дитячі садки існують для того, щоб батьки могли виконувати свої соціальні функції і жити повноцінним життям, яка не повинна зводитися виключно до догляду за потомством. Значить, держава або приватні структури повинні бути зацікавлені в тому, щоб вже після 6 місяців дитина могла якийсь час проводити в дитячому садку під наглядом правильно навчених і високооплачуваних співробітників. Це ідеальна теорія " - продовжив відповідь Євген Комаровський.

дитсадок
дитсадок

Крім того, в нормальних садах він знаходить величезну кількість плюсів для дітей будь-якого віку, але, є велика проблема. Досить складно знайти заклад, де будуть дотримані всі правила, всі норми, щоб дитина була в безпеці.

Мама і дитина, скріншот: Youtube
Мама і дитина, скріншот: Youtube

Нагадаємо, доктор Комаровський порадив головні правила вибору сонцезахисних окулярів на літо: залежить від кольору очей

Як повідомляв Знай.ua, доктор Комаровський підказав українцям, що робити з дітьми в поїздці - "Та й ні не кажіть"

Знай.ua писав, "Дешево і доступно": кардіолог назвала несподіваний симптом, який допоможе виявити наближення інфаркту