Капелан 93 окремої механізованої бригади "Холодний Яр" поділився своїми роздумами про те, навіщо священнику бути на передовій.

Їх опублікували у Facebook.

"За покликом серця священництво прийняло рішення бути поруч із захисниками нашої держави. "Де темрява, там повинний бути світ", - так сказав Христос своїм учням", - написав капелан.

Передова, фото: 1+1

"Важливість присутності капелана я побачив, коли став жити на передових позиціях моєї бригади. Коли воїн бачить поруч священника без зброї, бо капелан не має права бути зі зброєю, він отримує від нього морально-психологічну підтримку, духовну міць, стає воїном з великим серцем. Адже він щодня бачить, що в кожного є свої міцні та слабкі сторони, і є люди, які можуть захищати і без зброї.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Бог зійшов з небес до людей, щоб не тільки віддати своє життя на хресті, але продемонструвати праведне життя у гіршому світі. Він дав можливість кожному з нас бути прикладом христового життя", - продовжив священник.

Українські бійці, фото: 5 канал

"Тож, я намагаюся вчиняти так, як би це робив Христос. З Божою мудрістю кажу воїнам: чи уявляєте Христа з цигаркою? Христа, що каже образливі слова до ближнього свого? Можливо, це на перший погляд смішно. Але, коли пропоную людині тиждень прожити без кепських слів, багато хто відмовляються", - підсумував капелан.

Українське військо, фото: 5 канал

Чоловік вважає, що важливість капеланської служби полягає у тому, щоб бути живим прикладом любові до Бога та людини.

Нагадаємо, раніше на Донбасі вшанували пам'ять полеглих героїв.

Як повідомляв портал "Знай.ua, простий священник під кулями лікує понівечені війною душі солдат: "Не соромно перед дітьми".

Також "Знай.ua" писав, що українські льотчики врятували сотні життів, пожертвувавши своїми - "Герої не вмирають!".