Ми продовжуємо досить активно розбирати різні ситуації, пов'язані з вашими улюбленими домашніми тваринами.

Ми пояснювали, чому ж котики можуть ходити повз лотка, а також як позбутися від їдкого запаху, які аромати можуть бути огидні пухнастикам, а також те, чому ж їм набагато небезпечніше падати з другого поверху, ніж з дев'ятого. А зараз мова піде про декілька ознак, які говорять тільки про одне — ваша не відчуває себе в безпеці.

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

Коти, коли відчувають якесь занепокоєння, фізичний дискомфорт або тривогу, час від часу нявкають. Це, наприклад, стосується ситуацій, коли пухнастик може спокійно лежати, але раптом різко підскочити, жалібно пом'яукать і знову заспокоїтися. Ще варто придивитися до положення хвоста. Ненормально, якщо домашня тварина постійно ходить з опущеним хвостом або коли він затиснутий між лап.

Кіт, фото: скріншот з відео
Кіт, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Третя ознака-розширені зіниці, які не повинні бути такими в нормальній обстановці. Далі поспостерігайте за поведінкою. Якщо кішка практично весь день ховається де-небудь в затишному куточку, щось її турбує.

Або ж, якщо пухнастик залишає крапельки сечі по всьому будинку. Якщо їй загрожує небезпека, вона може мітити всю територію будинку. І наостанок, якщо кіт постійно дряпає або шипить на вас, він може бути наляканий.

Кіт, фото: скріншот з відео
Кіт, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, кішка стала мамою для маленьких білченят: вигодувала і виходила дитинчат

Як повідомляв "Знай.ua", вам би теж не сподобалося: чому кішки панічно бояться води

Знай.ua писав, чому котики труться об килим і підлогу: кліщі, блохи і алергія - таємниці домашніх тварин