Кожна людина відчуває себе досить некомпетентним в харчуванні, адже постійно шукаємо людину-авторитета, який зуміє нарешті пояснити, як, що і коли слід вживати в їжу.

Таке відчуття є прямим результатом активності дієтичної культури. Раніше існувала думка, що куріння тільки покращує травлення і колір обличчя. Згодом жирне м'ясо, білий хліб, молоко і яйця стали шкідливими продуктами, тому вже сьогодні не існує жодного продукту, який здавався б безпечним.

Заклад громадського харчування, скріншот: Youtube
Заклад громадського харчування, скріншот: Youtube

Харчування дітей - окрема тема, бо успішність в цьому питанні визначає, чи є ми хорошими батьками. Оточення легко висловить думку, коли побачить, як виглядає ваш малюк і скільки ж він важить. Тому матусі тільки й думають, що пора підлаштовувати дитину під певні заборони. Наприклад, не купують цукерок або ж годують м'ясом, навіть через не хочу.

⁣ Зараз ми обговоримо кілька типових проблем харчування, пов'язаних з малюками в сім'ї. Найголовніша - контроль і примус. Це коли батьки вважають, що дитина просто зобов'язаний любити "корисну" їжу, вживати перше, друге і компот. Діти не хочуть цього, тому мами обов'язково переходять до примусу.⁣⁣⠀

Виховання дітей
Виховання дітей

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Далі слід велику вагу дитини. Дитина набирає вагу більше норми. Районний педіатр робить догану, завдяки якому, звичайно ж, діти миттєво худнуть. Дитину через це дражнять в школі, бабусі дають цінні поради і критикують кухню батьків, які, зневірившись, вирішуються на заборону солодкого.

У третьому випадку здається, ваша дитина нічого не їсть — "великий нехочуха". Може бути печиво все ж, і хліб, і яблука, і макарони. Але накромити цього малоїжку - величезна проблема, а день, коли дитина поїла нормально - велике сімейне свято. Ще у дітей може проявлятися якась "цукрова" залежність або зовсім розлади харчування і харчової поведінки. У вашої дитини-розгорнуте клінічний розлад харчування або РПП. Прості тілесні сигнали-зголоднів, поїв досхочу, забув про це до наступного прийому їжі.

Нагадаємо, Оля Полякова розсекретила Маші Єфросиніній власні хитрощі, як не посваритися з чоловіком: "Працює же..."

Як повідомляв "Знай.ua", надмірна вага пов'язаний з безладом в будинку: приголомшлива заява від вчених

Знай.ua писав, "Мамі на ліки не вистачає": заплаканий хлопчик біля аптеки став символом зубожілої України