Осінь для дачників пора збору врожаю і підготовки рослин до прийдешньої зими. Останнє відіграє ключову роль в врожаї на наступний рік і в тому, як ваша рослина переживе холода.
З приходом осені дачникам варто подбати про свою полуницю, щоб на наступний рік поласувати цією смачною ягодою, передає Телеграм-канал "Щоденник дачника. Сад і город".
В кінці літа на полуничній грядці варто глибоко рихлити грунт і вносити комплексне добриво: по 1 ч.л. під кожен кущ. Уже в кінці серпня закінчують посадку вусів, а кущики регулярно варто поливати.

Обрізка полуниці, скріншот із відео
Обрізка полуниці, скріншот із відео

З початком осені слід подбати про своєчасний полив полуничної грядки. Також у вересні формуються квіткові бруньки, з яких в наступному році з'являться ягоди. Тому у вересні важливо не забувати про полив.

У жовтні для рослин створюють сприятливі умови, які допоможуть їм добре перезимувати. Для цього грядки поливають, розпушують грунт, видаляють бур'яни. Кущі полуниці підгортають торфом, перегноєм або компостом.

Полуниця, фото з pxhere
Полуниця, фото з pxhere

У листопаді починає підмерзати верхній шар грунту, тоді грядки, як правило, мульчують. Це запобіжить виштовхування рослин із землі. Щоб затримати сніг, наверх укладають хмиз, листя топінамбура, стебла малини або кукурудзи. У такому вигляді полуниця зимує.

Нагадаємо, що все тільки починається: дачні лайфхаки, які допоможуть в серпні зібрати "другий урожай"

Як повідомляв Знай.ua , основні правила догляду за полуницею в липні і серпні: ваші ягоди будуть в повній безпеці.

Знай.ua писав, вишня в желе замість звичного варення: простий рецепт найкращого десерту до чаю.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще