Цієї осені в Україні посилюють вимоги для отримувачів субсидій.

До опалювального сезону залишилось зовсім небагато часу. У зимовий період платіжки за комуналку різко ростуть вгору. Аби мати змогу оплатити непідйомні суми, частина українців надіється на субсидію. Однак цієї осені розраховувати на неї можуть не всі, повідомляє 0352.ua.

Оформлення субсидії, фото: Телекомпанія СТС

Що змінилось з 1 вересня

Відтепер субсидію не призначатимуть власникам квартир, площа яких перевищує 130 квадратних метрів. Також її не даватимуть, якщо будинок має більше 230-ти квадратів.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Цьогоріч братиметься до уваги здійснення одноразових дороговартісних покупок. Якщо витрата перевищить 50 тисяч гривень - субсидії не буде.

Як розраховується субсидія, фото: Міністерство соцполітики

Крім того, про знижку від держави можуть забути ті, у кого доходи від депозитів і дивідендів перевищують 50 тисяч гривень.

Торкнулись зміни й автовласників - субсидія не призначатиметься при наявності 2 авто, новіших ніж 15 років з дати випуску, або одного автомобіля, якому менше ніж 5 років.

Оформлення субсидії, фото: Телекомпанія СТС

Не оформлятимуть субсидію боржникам, які мають заборгованість по аліментах чи комуналці більше, ніж за три місяці.

Нагадаємо, раніше українцям у "червоних зонах" пообіцяли підтримку під час карантину: хто отримає субсидії на комуналку.

Як повідомляв портал "Знай.ua, розмір субсидії для кожної родини буде зменшено фактично на половину.

Також "Знай.ua" писав, що у Мінсоцполітики запускають нові послуги для українців: пошук рідних, оформлення документів і не тільки.