Киянин Річард Горда став лауреатом Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року» майже випадково – він просто пішов рибалити і врятував життя дитини. Про цей дивний випадок розповіли у ДСНС України.

За словами рятувальників, киянину Річарду Горду і не снилося, що замість рибини доведеться ловити... хлопчика.

Того дня хлопчина заліз на крижину, і його віднесло від берега більш ніж 20 метрів. У цей момент його побачили рибалки, які сиділи на бережку.

Під рукою у Річарда був лише спінінг. Саме це й стало інструментом порятунку - закинувши снасть у бік дитини, герой почав підтягувати ліску та буксувати крижину з хлопчиком на ній до себе.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«Він чув, що я спокійний і йому це допомагало триматися. Головне, що дитина суха, здорова та буде мати урок на все життя», - цими словами Річард Горда супроводив відео порятунку на власній сторінці у Facebook. При цьому сам він свій вчинок подвигом не вважає.

На думку ж рятувальників, той, хто опинився у потрібному місці й у потрібний час, і при цьому відгукнувся на заклик про допомогу – сміливо може називатися справжнім Героєм.

Нагадаємо, раніше під Львовом хлопець кинувся рятувати двох жінок і дівчинку, які почали тонути: "На автоматі побіг у воду".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимир Зеленський нагородив маленьку героїню із Закарпаття: ризикнула життям заради малюків.

Також "Знай.ua" писав, 4 вражаючі історії псів-рятувальників, які стали героями для українців.