У мережі розповіли історію української родини, життя якої кардинально змінила одна маленька пташка. Що відомо про незвичайний інцидент.

Про це розповіли в новому сюжеті від 1+1 у програмі "Твій день". Репортаж вже був в ефірі, і відвантажений на YouTube канал.

Справа в тому, що маленький чорний стриж випав з гнізда, і під деревом його підібрала сім'я з Києва, давши йому ім'я Живчик, і вже два місяці вона живе в сім'ї.

Прихистили птицю, фото: скріншот з відео
Прихистили птицю, фото: скріншот з відео

Ольга каже, що коли на початку літа виявила його під деревом, то він не міг навіть самостійно рухатися. Вони відповідально поставилися до цього питання, і звернулися за допомогою до ветеринарів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Фахівці розповіли, які умови потрібно створити птиці, і що вони їдять комах. Тепер вони розбираються в цьому, і щодня заходили в зоомагазин за ласощами для Живчика.

Прихистили птицю, фото: скріншот з відео
Прихистили птицю, фото: скріншот з відео

Пара сподівалася, що він швидко видужає, підросте, і зможе полетіти на свободу, але, раптом у нього випали пір'я. Відпустити до пернатих родичів його планується на початку вересня, і дають для цього йому всі вітаміни. Пара прекрасно розуміє, що там йому буде краще, але, потрібно багато сил.

Орнітолог каже, що конкретно в цьому випадку Ольга вчинила правильно, що підібрала малюка. Чорний стриж досить цікава птах, і їм іноді дуже складно почати політ з плоскому поверхні. Зараз майже всі його родичі полетіли в теплі краї, і Живчику не буде з ким летіти, тим більше, що він ще зовсім крихітний, тому, відпускати його зараз не можна.

Прихистили птицю, фото: скріншот з відео
Прихистили птицю, фото: скріншот з відео

Жінці дали пораду звернутися в спеціальні місця, які займаються реабілітацією птахів, і їх поверненням в дику природу.

Оптимальним варіантом, який можливий в цій ситуації - залишити його у Ольги назавжди, або ж віддати в притулок, де він також буде жити завжди, так як в дикій природі йому буде досить складно, і він може загинути.

Нагадаємо, що зоозахисники зафіксували черговий факт жорстокого поводження з тваринами в Аркадії.

Раніше портал Знай.ua писав, що нещодавно жителі одного з французьких містечок занурилися в легкий шок від побаченого в місцевій оптиці.

Як повідомляв Знай.ua, молода сімейна пара приручила пуму і тепер щасливо живе з нею в своїй крихітній квартирі-студії.