У Міністерстві соціальної політики України розповіли про те, як змінився розмір середньої пенсії за останні півтора року, і чого очікувати в найближчому майбутньому.

Новий пост був розміщений на офіційному акаунті міністерства в соціальній мережі Facebook.

Як повідомляється, в результаті комплексної програми підвищення пенсій, середня сума виплат в Україні зросла практично на 25%, а це 784 гривні з початку 2020 року. Якщо 1 січня минулого року вона була 3 082, то 1 серпня українці отримували вже 3 866.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна каже, що метою програми підтримки доходів є забезпечення соціальної справедливості для них. Для цього регулярно проводиться індексація за загальними правилами.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Комплексна програма підвищення пенсій фокусується в основному на тому, щоб підняти значно найменші пенсійні виплати.

"На початку 2020 року, людей, які отримують найнижчі пенсії, менше 2000 гривень, було 4 мільйони. На сьогоднішній день ми підняли пенсії понад цю межу для 2,3 мільйона чоловік і очікуємо, що з середини 2022 пенсії для всіх пенсіонерів складатимуть понад 2000 грн" - розповідає Марина Лазебна.

Марина Лазебна, скріншот: Facebook
Марина Лазебна, скріншот: Facebook

У 2022 році планується підвищити доходи ще для 1,5 мільйонів пенсіонерів, вік яких від 70 до 75 років. Все завдяки програмі доплат, яка була ініційована президентом Володимиром Зеленським.

Пенсіонери, фото: скріншот з відео
Пенсіонери, фото: скріншот з відео

У міністерства вже є програма підвищення пенсій на наступний рік, і складається вона з декількох етапів: 1 січня, 1 березня, 1 липня і 1 жовтня.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Раніше повідомляли, дітям дали доступ до свідоцтв про шлюб батьків: Мін'юст пояснив, як його отримати.

Як повідомляв Знай.ua, українців змусять утримувати літніх батьків.

Знай.uа писав, клієнти "Укрпошти" годину чекали на вулиці, поки співробітники відпочивали: ось яка черга зібралася.