У Білому домі розпочалася зустріч президента України Володимира Зеленського та президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена.

Після того, як глави держав зроблять короткі заяви для ЗМІ, відбудуться переговори в розширеному форматі, а також віч-на-віч. Обговорюватимуть безпеку, в тому числі енергетичну, та оновлення стратегічного партнерства.

Про те, як проходить візит Володимира Зеленського в США повідомляється на сайті Офісу президента, а також на сторінці глави держави в Інстаграмі.

Джо Байден на початку зустрічі заявив про прихильність США до суверенітету України на тлі загрози з боку Росії. Натомість Володимир Зеленський подякував йому за підтримку територіальної цілісності України.

Володимир Зеленський, president.gov.ua
Володимир Зеленський, president.gov.ua

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Дякую президенту США за підтримку територіальної цілісності України та допомогу у протидії агресії РФ. Разом будемо рухатися вперед шляхом інтеграції в ЄС і НАТО", - йдеться в повідомленні ОП в Twitter.

За словами Джо Байдена партнерство між Україною і США стало дуже міцним за останні 30 років. Крім того, президент США заявив, що хотів би відвідати Україну знову, адже зараз, на його думку, партнерство між країнами міцнішає і стане ще міцнішим.

"В України і США спільні цінності і США також віддані досягненню своєї мети щодо Європи, щоб вона була цілісною, вільною і мирною", - сказав Байден.

Володимир Зеленський заговорив на зустрічі й про війну на Донбасі, зазначивши, що "ми втратили 15 тисяч найкращих людей". Президент України попросив Джо Байдена посприяти визволенню в'язнів.

Крім того, президенту США передали список з близько 450 полонених українців, яких незаконно утримують на окупованих територіях Донбасу, Криму, а також в Росії.

Зустріч Володимира Зеленського і Джо Байдена
Зустріч Володимира Зеленського і Джо Байдена

Нагадаємо, Володимир Зеленський окреслив космічне майбутнє України спільно з NASA: "Унікальні технології". Володимир Зеленський обговорив спільні проєкти з NASA

Як повідомляв портал "Знай.ua", Малайзійці накинулися на українського легкоатлета через "золото" на Паралімпіаді в Токіо: "Ваша мати зелена, а батько - торт". Малайзійці "не пробачили" українському легкоатлету золотої медалі

Також "Знай.ua" писав, Володимира Зеленського просять заборонити продаж землі в Україні: належить народу. Українці просять заборонити продаж землі