Кияни масово скаржаться на погану якість води, адже з крана вона тече вона жовта, смердюча, а фільтри забиті брудом. У "Київводоканалі" зазначили, що вона в нормі, і чиста настільки, що її можна пити з-під крана.

Проте кияни побоюються її пити, і зазначають, що вода зіпсувалася з початком літа. Через забрудненість води місцевим жителям постійно доводиться міняти фільтри, передає ТСН.
На Дніпровській водозабірній станції зазначили, що дедалі менше знезаражують воду хлором та наполягають, що вода стає придатною для пиття. А от жовтуватий відтінок можна спостерігати через воду в річках звідки йде забір у Дніпра та на Десні.

Забруднення води у Києві, скріншот із відео
Забруднення води у Києві, скріншот із відео

Експерти зазначили, що зафіксували погіршення якості води у Десні, при цьому тут якість погіршується щороку. Що буде з цією водою за кілька років - невідомо. Проте все ж фахівці зазначають, що зараз вода придатна до пиття.
Журналісти вирішили перевірити якість київської води у незалежній лабораторії. Так воду з кількох районів міста перевірили спочатку на фізхім, а потім на бактерії. Результати зі старого будинку, такі перевищення:

Забруднення води у Києві, скріншот із відео
Забруднення води у Києві, скріншот із відео

"Забарвленість, перманентна окислюваність, окислюваність - це органічні сполуки. Бактерії, наприклад у водопровідних трубах, відкладення плісняви чи якогось грибка", - зазначив Тимофій Волкернюк, керівник лабораторії.

Проте зразки відібрані у новому будинку не кращі:

"Забарвленість, каламутність, марганець та перманентна окислюваність", - зазначив експерт.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще
У лабораторії відзначили, що перевищення норм шкідливих речовин вони фіксують постійно у всіх районах Києва.