У новому випуску програми «Суть подій» з блогером Любов'ю Завальнюк експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський розповів про отримання права комунальними структурами відключати боржників від газопостачання та електрики.

«Президент підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення приєднання до електричних мереж», який дозволяє відключати фактично населення від комунальних послуг, тому монополістам знову повертається право відрізати споживачів від надання комунальних послуг з газопостачання, теплопостачання, електропостачання та водопостачання. Зроблено це у зв'язку з тим, що зростає заборгованість населення за житло, комунальні послуги, тому надавачі комунальних послуг отримали право карати споживачів за невчасну сплату», - повідомив він.

Павловський розповів, що тепер, щоб відключити боржників від комунальних послуг за борги, достатньо рішення самої компанії, яка надає комунальні послуги. Якщо ви заборгували певну суму і не платити за цю послугу, підтвердив він, то вони мають право вам її не надавати. Прийдуть обріжуть дроти, і ви не будете отримувати електроенергію, підкреслив він, або поставлять заглушку, і ви не будете отримувати воду, чи обріжуть труби, які не будуть подавати газ.

«Таких прикладів вже безліч по Україні й жодних рішень суду не потрібно, а навпаки вони вже можуть подати на вас у суд, якщо у вас буде велика заборгованість. Щоб забрати ваше майно за те, що ви не розрахувалися за комунальні послуги вчасно. Тепер рішення суду потрібно тільки для того, щоб забрати ваше майно за борги, а для перекриття послуг такого рішення не потрібно, тепер це відбувається на розсуд надавача послуг. На час карантину ВР заборонила відключати людей від надання комунальних послуг та забирати майно, а зараз повернули усі ці репресивні заходи», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, в яких випадках можуть позбавити житла за борги по комуналці.

Також раніше для Знай.ua Рябцев пояснював, коли, чому і для кого придумали субсидії.