Для всіх українських шанувальників спорту з'явилися важливі новини. Тепер в архіві України є ще одне "золото", а також світовий рекорд на Паралімпіаді в Токіо. Плавець Андрій Трусов виграв вже третю свою медаль, на його рахунку золото і два срібла.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Олімпійського комітету України.

Андрій Трусов, скріншот: Facebook
Андрій Трусов, скріншот: Facebook

Справжнім джерелом медалей для України став басейн у Токіо. Вже в першому фіналі 30 серпня наш Андрій Трусов отримав нагороду вищої проби. Раніше Україна зібрала повний комплект медалей.

Трусов став переможцем на дистанції 100 метрів на спині. Паралімпійське золото українець виграв зі світовим рекордом - 1.08, 14! Це вже третя медаль Трусова в Токіо-2020. Він завоював срібло на дистанції 400 метрів вільним стилем і на 200 метрів комплексом.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Таким чином, збірна України на Паралімпійських іграх завоювала вже 48 нагород – 12 золотих, 24 срібних і 12 бронзових. У загальнокомандному заліку наша команда посідає п'яте місце.

Раніше повідомляли, Володимир Зеленський поділився успіхами українців на Паралімпіаді в Токіо: зібрали нагороди від бронзи до золота.

Як повідомляв Знай.uа, золото і світовий рекорд: харків'янин Максим кріпак "розірвав" басейн, залишивши позаду всіх суперників.

Знай.uа писав, українські спортсмени отримали 8 медалей в перший день Паралімпіади в Токіо: "Пишаємося".