Під час евакуації з Кабула в місто Бірмінгем народила жінка. Дівчинку назвали Хавва, передає портал Anadolu.

Захоплення столиці Афганістану, який стався 15 серпня, спровокував наплив наляканих людей, які намагаються втекти будь-якими доступними способами.

Афганці з тих пір штурмують аеропорти, набиваються в літаки і навіть намагаються закріпитися ззовні них. Таким чином, під час тисняви і при падінні з літаків з'явилося чимало жертв.

На одному з літаків, якому пощастило полетіти з Кабула, народила 26-річна жінка Соман Нурі. Пологи у неї почалися в повітряному просторі Кевейта. Оскільки на борту медиків не виявилося, то екіпажу довелося справлятися власними силами і діяли за правилами, що їх вчили.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Біженка з Афганістану змогла народити здорову дівчинку. На даний момент стан як матері, так і дитини хороше. Дівчинці давав ім'я екіпаж. Ім'я Хавва є турецьким аналогом імені Єва і в перекладі означає " Повітря.

Нагадаємо, бойовики "Талібану" після 11-денного наступу 15 серпня без бою увійшли в Кабул і протягом декількох годин встановили повний контроль над афганською столицею. У зв'язку з цим президент Афганістану Ашраф Гані повідомив, що склав повноваження.

Нагадавши, Україна вивезла з Кабула майже сотню людей і повернеться за іншими: "своїх не кидаємо"

Як повідомляв Знай.uа, у Кабулі батьки рятують своїх дітей, передаючи по чужих руках через огорожі аеропорту

Також портал Знай.uа писав, що Україна прийме біженців з Афганістану, літак вже вилетів з Кабула: У Держдепі США повідомили деталі