Стало відомо про те, як же правильно доглядати за кімнатними орхідеями. Що зробити, щоб вони весь рік радували своїм ароматом, а також незвичайним зовнішнім виглядом.

Тропічні орхідеї вже давно стали частиною прикрас в будинку багатьох українців. Крім того, зустріти їх можна як в гостях, так і в офісах, або ж торгових центрах. Завдяки широкому асортименту колірної гами, вони ідеально вписуються в будь-який інтер'єр.

Орхідея / скріншот з відео
Орхідея / скріншот з відео

Експерти розповіли, де їх потрібно тримати, як поливати і пересаджувати, щоб вони цвіли цілий рік.

Фаленопсиси-це трав'янисті рослини, які походять родом з Австралії і ростуть у вологому середовищі. Зараз такі орхідеї налічують понад 70 різних видів, і більшість з них дуже поширені в Україні.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Орхідея, скріншот: YouTube
Орхідея, скріншот: YouTube

Орхідеям потрiбно 10-15 годин світла в день, і найкраще ставити їх із західного або східного боку, де постійно є світло

Якщо всі вікна розташовані з південного боку, тоді потрібно забезпечити тінь для орхідеї, так як прямі сонячні промені можуть знищити рослину.

Норма вологи повинна бути вище 50%, а влітку і зовсім не менше 80%. У сухі дні експерти рекомендують обприскувати листя вранці або в обід, щоб до ночі воно встигало висохнути.

Щоб квіти регулярно цвіли потрібно не допускати, щоб вазон був сухим, однак, дуже часто поливати його також не варто.

Добриво для орхідеї можна знайти в спеціальних магазинах, і використовувати його необхідно в період цвітіння. Однак, варто пам'ятати, що потрібно спеціальне добриво, адже, якщо воно призначене для інших квітів, це може лише вбити орхідею.

Нагадаємо про кращі та ефективні розчини для боротьби з кліщами і попелиць.

Як повідомляв портал Знай.uа, зміцнюємо листя картоплі і захищаємо капусту: кращі розчини для боротьби проти городніх шкідників.

Також Знай.ua писав про ідеальну підгодівлю для огірків: як приготувати закваску для багатого врожаю