Стало відомо про те, що мобільні оператори Vodafone і Lifecell збираються відключити від зв'язку смартфони на операційній системі Android. Відбудеться це вже зовсім скоро.

Не так давно в мережі з'явилася інформація про те, що абоненти українських операторів стільникового зв'язку Київстар, Vodafone і lifecell можуть бути відключені. Трапиться це вже 27 вересня поточного року, і вина тут тільки компанії Google.

Vodafone, фото: Знай.uа
Vodafone, фото: Знай.uа

Справа в тому, що блокування торкнеться тільки старих смартфонів, які працюють на застарілій системі Android. Таких залишилося чимало, близько 250 тисяч користувачів.

Саме тому, оператори мобільного зв'язку Київстар, Vodafone і lifecell рекомендують за місяць, який залишився, вирішити дане питання, і встановити нове програмне забезпечення на смартфонах.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Lifecell, фото з вільних джерел
Lifecell, фото з вільних джерел

Справа в тому, що версії операційної системи Android 2.3.7 і вище, яким вже близько 10 років, стали вкрай уразливі, тому користувачі змушені оновити свій смартфон на систему по 3.0, і новіше.

Київстар / скріншот з відео
Київстар / скріншот з відео

Якщо раптом, до 27 вересня цього не відбудеться, то будуть виникати певні проблеми зі входом в різні сервіси Google,

Android
Android

Всього таких українців в країні понад 250 тисяч. У Vodafone ця частка становить 130 тисяч, у Київстару приблизно 100 тисяч, а ось у lifecell 36 тисяч.

Android Q
Android Q

Нагадаємо, українка показала дивну накрутку на тарифах Vodafone.

Раніше портал Знай.ua повідомляв, що у Києві Vodafone дав масовий збій - ваш абонент"не абонент".

Також портал Знай.uа писав, що Київстар закриває популярні тарифи-чого чекати абонентам вже найближчим часом.