У суботу, 28 серпня православні українці відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Це задоволеною велике свято, і віруючим розповіли, як правильно провести цей день, а також як отримати захист і підтримку.

У цей день відзначають свято Успіння Діви Марії, а також радіють за її воскресіння на небеса до Ісуса. Люди багато моляться, а також просять захисту і благословення у Господа.

У Святому листі пишуть про те, як Божа Мати постійно перебувала поруч з сином, і після його смерті мріяла знову зустрітися з ним. Через деякий час до неї спустився Гавриїл, і повідомив їй про її смерть, і вона вирішила зустрітися з усіма учнями свого сина. Вона попрощалася і померла.

Ікона Успіння Пресвятої Богородиці
Ікона Успіння Пресвятої Богородиці

Варто відзначити, що свято цей сімейний, і обов'язково потрібно провести його в колі найближчих людей. Потрібно читати святу молитву, а також попросити про здоров'я для всієї своєї сім'ї і близьких.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Свято має 1 день предпразднства і 8 днів посвятства. Священнослужителі одягаються в одяг блакитного кольору.

Церква - фото ПЦУ
Церква - фото ПЦУ

Ні в якому разі не можна влаштовувати великі святкування, займатися домашньою роботою, шити і вишивати, сваритися і лаятися, брати в руки гострі предмети, і готувати їжу. Все це рекомендується перенести на інший день.

Молитва у церкві, кадр з відео
Молитва у церкві, кадр з відео

До слова, якщо в цей день хороша погода, то найімовірніше бабине літо буде прозхладним.

Раніше повідомляли, Митрополит Антоній розповів, чому віруючі УПЦ йдуть великою хресною ходою в День Хрещення Русі.

Як повідомляв Знай.ua, віруючі УПЦ готують два законопроекти для скасування антицерковних законів.

Знай.ua писав, Вознесіння Господнє і Трійця: коли і як святкуватимуть великі християнські свята в 2021 році.