Адвокат і ексначальник слідства УБОЗ у м. Києві Валерій Поваров пояснив у програмі «in. KYIV» з блогером Катериною Павловою, чим мотивуються злочинці і які будинки важче обікрасти.

Як розповідає адвокат, злочинці з усього майна передусім орієнтуються на гроші та коштовності. Але для того, аби ними заволодіти, підкреслює він, їм необхідна відповідна інформація: де знаходиться те, що вони хочуть викрасти. Поваров зазначає, що таку інформацію не так вже й важко отримати: вона може поширитися через знайомих і так людина стане об’єктом злочину.

Аби не бути голослівним, гість програми наводить простий приклад. Він припускає, що людина, збираючись купити собі новий автомобіль, поділиться цією новиною з другом, а друг розповість про це ще комусь і наприкінці інформація може дійти до злочинців.

Поваров підкреслює, що тут не стільки важлива інформація про машину, скільки про наявність коштів і місце їхнього зберігання. «Після цього злочинці починають розробляти план, яким чином вони мають заволодіти вашим майном. Вони будуть припускати, що ці кошти зберігаються у квартирі за місцем вашого проживання, тому будуть намагатися туди потрапити, щоб таким чином заволодіти ними» - пояснює він.

Далі адвокат коментує ситуацію із захищеністю будинків. За його словами, система електронного пропуску чи консьєрж – це, звісно, добре, це певна перешкода на шляху до проникнення в будинок, але це не абсолютний захист. «Немає значення, які будинки – більш старі чи нові, якщо там немає охорони та камер, які встановлюють самі власники житла в під'їздах або біля квартир, щоб фіксувати все, що відбувається, бо це надає більше безпеки», - стверджує Поваров. Також він додає, що столичні будинки не мають страхування від злочинів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Киричук порівняв створення ОСББ із голосуванням за президента.

Також Знай.ua писав про те, що Жук заявила, що з усіх комунальних підприємств Києва «Київтеплоенерго» найгірший.