В Україні закуплять за бюджетні кошти книгу, яка розповідає про різницю між хлопчиком і дівчинкою. При цьому, деякі українці назвали книгу сексистською.
Так, стало відомо, що Український інститут книги купить 459 примірників книги "Щоб в 16 не було пізно". Ця книга для батьків, щоб вони могли правильно допомогти дитині прожити роки свого життя.

"Щоб в 16 не було пізно", фото з фейсбук
"Щоб в 16 не було пізно", фото з фейсбук

Але цій книзі вже помітили сексистські нотки. Зокрема, різниця між хлопчиком і дівчинкою пояснюється тим, що"дівчинка - це атмосфера, а хлопчик - це досягнення".

"Щоб в 16 не було пізно", фото з фейсбук
"Щоб в 16 не було пізно", фото з фейсбук

"У мене тільки 2 Питання: 1) Що, чорт візьми, я купив? 2) Психологія це прям наука? Або будь-яка людина може назвати себе психологом і нести щось?"— так на книгу відреагував Микола Ябченко у себе в фейсбук.

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

Зараз у книжкових магазинах одна така книга коштує 270-300 гривень.
У мережі люди неоднозначно відреагували на цю книгу, зазначивши, що вона формує помилкове розуміння світу.

"Люди зараз хочуть простих рішень складних питань. Їх спрощену картину світу добре підкріплює така псевдо-наука", " мене нудить. Мене зараз знудить", "Просто "фу". І немає ж ніяких законних інструментів обмеження обігу такої токсичної літератури "," 21 століття", " саме такі книги створюють помилкове уявлення про книги у молодого покоління ... "— так користувачі мережі відреагували на книгу.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Скріншот коментарів
Скріншот коментарів

Нагадавши, З 1 вересня школи перейдуть на стандарти Нью-Гемпшира: малюнки - на уроках історії, нові тести і "нарко-перевірка" вчителів

Раніше повідомлялося, 2000 на хлопчика і 2500 на дівчинку: як зібрати дитину в школу в 2021 році. Українці розповіли, скільки потрібно заплатити за збір дитини до школи

Також Знай.uа писав в українських школярів з'являться додаткові предмети: будемо виховувати професійних спортсменів