Стало відомо про те, як виплачуватимуть пенсіонерам пенсії починаючи з вересня місяця, а також Коли ж чекати знову підвищення.

Станом на сьогоднішній день, середня пенсія в нашій країні становить 3700 гривень, однак, Міністр соціальної політики Марина Лазебна зазначає, що до кінця року вона може вирости до 3900.

Розповіла вона також і про те, як же будуть виплачувати гроші пенсіонерам - на карту, або ж як раніше, готівкою. У Міністерстві запевнили, що після 1 вересня кардинально нічого не зміниться. І порядок виплат, а також доставка залишаться колишніми. Тобто, нікого примусово переводити на обслуговування в банках не будуть.

Відповідна норма міститься в законі Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування. Пенсія виплачується щомісяця не пізніше 25 числа розрахункового місяця.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Кабінет Міністрів України вніс деякі зміни до закону, і даний спосіб отримання пенсій збережеться ще до 2023 року.

Пенсіонерки, скріншот: YouTube
Пенсіонерки, скріншот: YouTube

Згадали і про індексацію пенсійних виплат. У вересні її не буде, так як минула проводилася в березні Місяця. Тоді грошей стали більше видавати на 11%, відразу для 7,9 мільйонів пенсіонерів.

Наступного разу вона буде проведена вже в березні 2022 року, і знову на 11%.

Пенсіонери, фото: скріншот з відео
Пенсіонери, фото: скріншот з відео

Надбавок не планується поки що, але, в серпні практично 400 тисяч військовослужбовців отримали додаткові кошти на рахунок за липень.

Раніше повідомляли, 102-річну прикуту до ліжка стареньку хочуть позбавити пенсії: не може прийти в соцслужбу.

Як повідомляв Знай.uа, українцям в "червоних зонах" пообіцяли підтримку під час карантину: хто отримає субсидії на комуналку.

Знай.uа писав, пенсіонерам пообіцяли надбавку в 400 гривень: кому пощастить.