Українці при народженні дитини мають право на державну допомогу. Зазвичай вона надається одному з батьків дитини, опікуну, які постійно проживають разом з дитиною на території України.

У Міністерстві юстиції відмітили, що розмір державної допомоги при народженні дитини становить 41 280 грн, із них одноразово виплачується 10 320 грн, решта суми - щомісячно протягом 3-х років по 860 грн.

Скрін, відео YouTube Пологовий будинок
Скрін, відео YouTube Пологовий будинок

Щоб отримати цю державну допомогу потрібно звернутися з заявою до посадової особи виконавчого органу або центру надання адміністративних послуг (ЦНАП). Призначення і виплата державної допомоги сім’ям з дітьми здійснюються органами соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання або місцем проживання заявника.
Нагадуємо, що батьки (опікун) також можуть скористатися комплексною послугою єМалятко. Для цього потрібно:
• заява одного з батьків (опікуна) встановленого зразка;
• копія свідоцтва про народження дитини (з пред’явленням оригіналу).

Скрін, відео YouTube Пологовий будинок
Скрін, відео YouTube Пологовий будинок

Заява про призначення допомоги при народженні дитини може бути подана в електронній формі структурному підрозділу з питань соціального захисту населення.

Нагадаємо, 19 дітей та 70 онуків: на Рівненщині жінки по 30 років проводять у декреті. Українське село є рекордсменом за народжуваністю

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Мінсоцполітики заговорили про підтримку багатодітних сімей: хто отримає виплати і скільки

Також, "Знай.uа" писав, що Українка народила чотирьох дівчаток, вся лікарня п'є шампанське