Для всіх українців, які мають відношення до обов'язків по оплаті ЖКП, з'явилися дуже важливі новини. З'явилася інформація, що в країні набули чинності зміни до законодавства, якими скасовано заборону обмежувати надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі заборгованості.

Дані поправки було внесено законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення приєднання до електричних мереж".

Квитанції - фото 24 канал
Квитанції - фото 24 канал

Закон було підписано президентом Володимиром Зеленським 19 серпня і набув чинності наступного дня. Серед іншого, документом внесено зміни до Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на попередження виникнення та поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)".

Зокрема, з нього виключено пункт про те, що на період дії карантину і протягом 30 днів з дня його скасування забороняється припинення або призупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх несплати або оплати в неповному обсязі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Згідно зі змінами, тепер заборона відключати споживачів комунальних послуг у разі наявності заборгованості буде діяти тільки на період дії карантинних обмежень "червоного" рівня і протягом 30 днів після їх скасування.

Раніше повідомляли, 102-річну прикуту до ліжка стареньку хочуть позбавити пенсії: не може прийти в соцслужбу.

Як повідомляв Знай.uа, українцям в "червоних зонах" пообіцяли підтримку під час карантину: хто отримає субсидії на комуналку.

Знай.uа писав, пенсіонерам пообіцяли надбавку в 400 гривень: кому пощастить.