Сімейний психолог Людмила Петрановська розповіла про головні правила виховання дітей. Вона закликає всіх мам, піклуватися не тільки про своїх дітей, а й про себе. Адже вважає, що коли щаслива мама тоді і щасливі діти.

Про це напередодні 1 вересня Людмила Петрановська розповіла в інтерв'ю Раміні Есхакзай на youtube-каналі "ходять чутки".

Людмила Петрановська, скріншот з відео
Людмила Петрановська, скріншот з відео

"Дитині не потрібна хороша мати, дитині потрібна достатньо хороша мати, щоб все було з ним в порядку. Достатньо хороша мама, це мама, яка в достатній мірі дитині доступна, це не означає, що завжди і не можна відлучиться на півгодини. Достатньою мірою передбачувана для дитини, в достатній мірі безпечна, тобто не ображає дитину і в достатній мірі відгукується на його потреби", — розповіла психолог.
При цьому Людмила Петрановська зазначає, що мама може не завжди бути хорошою, адже бувають різні ситуації. При цьому вона зазначає, що краще проводити з дитиною менше часу, але бути в цей період в гарному настрої, ніж знаходиться 24 на 7 і падати від втоми.

"Дитині потрібна не просто присутність, як така, дитині потрібен хороший контакт", — зазначила вона.

Часто психологи кажуть що всі наші комплекти походять прямо з дитинства, тому Людмила Петрановська дала кілька порад, як батькам зменшити кількість комплексів у своїх дітей.

Людмила Петрановська, скріншот з відео
Людмила Петрановська, скріншот з відео

" Не треба іншу людину ображати, не треба його принижувати, знецінювати. Це не тільки дітей, а й взагалі не треба партнера, не треба колег, не треба випадкових перехожих, нікого не треба. Просто колеги і випадкові перехожі відрізняються тим, що ви не маєте на них такого впливу. І навіть якщо ви їх образили і знецінили з великою ймовірністю, що вони потиснуть плечима і підуть далі, а ваша дитина не може так зробити", — розповіла вона.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадавши, булінг в школі: топ порад Дмитра Карпачова для захисту дитини від насмішок. Запущенние випадки цькування можуть коштувати дитині здоров'я і навіть життя

Як повідомляв портал Знай.ua, Дмитро Карпачов пояснив, чи варто батькам брати дітей на роботу

Також Знай.ua писав, психолог пояснив батькам, чому дитина їм бреше