У Міністерстві юстиції України розповіли чергову історію про заборгованість по аліментах. Чоловік погасив борг за 15 років для того, щоб зняти з себе обмеження.

Про це стало відомо завдяки офіційному акаунту міністерства в соціальній мережі Facebook, де регулярно розповідають незвичайні історії з життя, а також дають поради, як з цим впоратися.

Практично 150 тисяч гривень аліментів довелося заплатити боржнику після того, як проти нього застосували спеціальні обмеження, які встановлені законом.

З 2011 року в управлінні Міністерства юстиції міста Дніпро лежало керівництво про стягнення аліментів на утримання дитини, починаючи з листопада 2005 року.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови
Показати ще

Заборгованість за всі роки склала приблизно 144 тисячі гривень, тому державний виконавець вніс чоловіка до Єдиного реєстру боржників, а це означає, що його рахунки були заблоковані.

Скрін, відео YouTube діти
Скрін, відео YouTube діти

Крім того, тепер він не міг виїжджати за кордон, а також керувати транспортним засобом, користуватися зброєю і так далі.

Завдяки цьому, боржник схаменувся і повністю погасив весь борг-144 тисячі заборгованості, штраф у розмірі 72 994 гривні, а також виконавчий збір 14 401 гривня.

Сплата аліментів, фото Мін'юсту
Сплата аліментів, фото Мін'юсту

Всього протягом минулого тижня органи державної виконавчої служби стягнули 144 млн грн аліментів. З них 29,2 мільйона гривень проблемної заборгованості. Загалом же з початку цього року стягнуто 4,2 мільярда гривень аліментних платежів. З них 843 мільйони гривень-завдяки застосуванню до боржників встановлених законом обмежень.

Нагадаємо, платні камери в СІЗО від 1699 до 12 тисяч гривень на місяць: як виглядають "спеціальні апартаменти".

Як повідомляв портал Знай.ua, Лук'янівське СІЗО перетворили на затишний хостел за рахунок арештантів.

Також портал Знай.ua писав, що у колонії під Харковом ув'язнені підсіли на голку.